Şi-a luat baterie de maşină să vadă la televizor

21 martie 2013 15:34   Național
Ultima actualizare:

Bărbatul locuieşte într-un imobil care are puţin peste 40 de metri pătraţi, doar două becuri, un televizor, o maşină de spălat şi un frigider.Cu toate acestea s-a trezit că are de achitat facturi între 5.000 şi 28.000 de lei.

„Nu pot plăti facturile. Sunt enorme. Eu nu am fabrică aici în casă, să zic că folosesc non-stop curent. Acum iar nu avem curent şi e foarte greu. Copiii vin de la şcoală şi trebuie să se gră­bească să îşi facă temele îna­inte de întuneric, că apoi nu mai văd. Ca să avem lumină, avem o baterie de maşină la care am legat un bec mic. Tot aşa ne uităm şi la televizor. E legat la baterie. Ziua o încarc la serviciu şi până dimineaţa e descărcată", a povestit Dumitru Grila. Bărbatul spune că a ajuns la astfel de datorii după ce, în urmă cu un an, a citit un contor greşit.

Apoi a făcut zeci de sesizări, a cerut schimbarea contorului, însă problemele nu s-au rezolvat. Ultima factură de plată primită se ridică la aproape 300 milioane de lei vechi, cu tot cu penalizări. Reprezentanţii socie­tăţii de furnizare a curentului electric au spus abia acum că vor face o anchetă.

Mai multe