Şi-a omorât copiii şi soţia gravidă, apoi a vrut să facă un gest cumplit

24 iulie 2014 21:45   Național
Ultima actualizare:

A avut cruzimea să le taie gâturile copilaşilor lui şi să-şi măcelărească soţia gravidă, dar când s-a gândit să-şi ia propria viaţă i-a pierit curajul. A încercat de patru ori, dar nu a reuşit. Cel puţin asta le-a spus Florin Balan (38 de ani) poliţiştilor francezi, luni seara, când s-a predat.

Monstrul care a îngrozit Franţa, săptămâna trecută, după ce şi-a ucis întreaga familie şi a dispărut, le-a povestit anchetatorilor francezi ce a făcut în cele trei zile în care a stat ascuns. Bărbatul a fugit din Franţa imediat după comiterea crimelor, plănuind să vină acasă, în România. A ajuns cu un tren în Germania, la Frankfurt şi a început să conştientizeze că fuga sa are, până la urmă, acelaşi final: va ajunge închis într-o celulă, probabil pe viaţă. Aşa că a încercat să se sinucidă, dar nu a reuşit. De patru ori.

Apoi s-a urcat în tren, s-a întors în Franţa, iar în gara din Forbach a coborât şi s-a dus direct la comisariatul de poliţie, unde s-a predat. “Părea marcat, era foarte confuz”, a declarat un anchetator francez pentru presa locală. El a mai spus că românul avea două tăieturi mari: una la încheietura unei mâini, cealaltă, la o coapsă. „Le-a spus poliţiştilor că a încercat să îşi ia viaţa de cel puţin patru ori. Trebuie să vedem despre ce fel de tentative de suicid este vorba”, a mai spus anchetatorul.

Click! spune

Florin Sebastian Balan şi-a ucis întreaga familie, vinerea trecută, în locuinţa lor de la periferia Parisului, unde se mutaseră de doi ani. Copilaşilor de un an şi jumătate, respectiv 5 ani, le-a tăiat gâturile, iar soţiei însărcinate în 7 luni i-a înfipt cuţitul în piept. Apoi a luat toţi banii familiei, 13.000 €, şi a dispărut. Bărbatul era împătimit al jocurilor de noroc şi avea datorii mari la cămătari.

Constanţa. A asasinat trei persoane după ce i-au dat drumul din puşcărie

A fost pus în libertate pe 14 iulie, deşi mai avea de ispăşit 4 luni pentru tâlhărie, în Penitenciarul Galaţi. După doar 9 zile, a dat din nou lovitura. De data asta însă nu a luat doar banii. Alexandru Ştefan Stoica (22 de ani) a ucis trei persoane: vărul de 19 ani, mătuşa de 58 de ani şi bunica de 81 de ani. A intrat peste ei în casa din Constanţa, miercuri, când ştia că cele două femei au primit pensiile, aproape 1.200 de lei fiecare.

Anchetatorii spun că tânărul i-a atacat cu cuţitul şi i-a lăsat într-o baltă de sânge. Apoi a băut toată noaptea într-un bar, cu un fost coleg de celulă. A fost găsit, ieri, stând pe o bancă şi ridicat de poliţişti.

Mai multe