Şi-au pierdut viaţa în urma unor operaţii la «Bagdasar-Arseni»

3 decembrie 2015 21:37   Național
Ultima actualizare:

Cinci pacienţi, cu vârste între 24 şi 51 de ani, care au fost internaţi la Spitalul “Bagdasar-Arseni” din Capitală, în perioada 10 – 31 august 2004, s-au îmbolnăvit de meningită cauzată de bacilul piocianic. Trei dintre ei au murit.

Bolnavii fuseseră internaţi în spital pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale (hernie de disc, discopatie lombară). Medicii le-au făcut puncţii lombare sau mielografii, în urma acestor intervenţii fiind infectaţi cu piocianic. La acea vreme, potrivit registrului de la laboratorul de microbiologie al spitalului, a reieşit că, în perioada iunie-septembrie 2004, au fost constatate alte 74 de cazuri de infecţii cu bacil piocianic, care însă au reacţionat la tratamentul aplicat.

2010: În comă, din cauza stafilococului auriu luat în Spitalul CF 2

Soprana de operetă Amelia Antoniu şi Alice Preda au ajuns în comă de gradul IV din cauza unei bacterii (stafilococ auriu) luată din Spitalul CF 2 din Bucureşti. Soprana suferise o cauterizare a unei răni pe colul uterin, deoarece se pregătea să rămână însărcinată. La scurt timp de la operaţie, ei i s-a făcut rău. În acelaşi timp cu soprana, o altă femeie din spital, Alice Preda, a prezentat simptome identice. Ea făcuse un serclaj, fiind însărcinată în 14 săptămâni. Din cauza bacteriei, medicii au fost nevoiţi să-i extirpe uterul.

Mai multe