Şi profesorii scriu prostii la examene!

19 iulie 2015 21:06   Național
Ultima actualizare:

Nu doar indiferenţa şi lenea elevilor sunt cauzele rezultatelor slabe la Bacalaureat. Examenul de titularizare, susţinut recent de 27.000 de profesori care luptă pentru un loc la catedră, arată că şi nivelul cadrelor didactice e, de multe ori, de râsu’-plânsu’!

Şi profesorii scriu lucruri trăsnite când le sunt testate cunoştinţele. Examenul de titularizare, susţinut miercuri de dascălii care vor un post în învăţământul preuniversitar, a constat într-o probă scrisă la materia de specialitate. Lucrările multor candidaţi au conţinut veritabile „perle”, amuzante şi, deopotrivă, îngrijorătoare pentru soarta elevilor. Deşi pare de necrezut, formulările următoare sunt extrase din lucrările unor oameni care doresc să predea limba şi literatura română, scrie adevarul.ro. La examen s-au prezentat persoane care nu scriu corect româneşte, deşi au absolvit Facultatea de Litere.

  • Un aspirant la un post la catedră a scris că „Mihai Eminescu fregventează Junimea condusă de Titu Maiorescu”
  • Un absolvent al Facultăţii de Litere are o interpretare aparte a operei „Fiind băiet păduri cutreieram”, de Mihai Eminescu, şi conchide că „poetul era foarte atras de natura înconjurătoare, încă din copilărie pleca de acasă fără să le spună părinţilor”. 
  • În opinia unui alt profesor de limba şi literatura română, „Mihai Eminescu este cel care împarte literatura română în două, înainte de Eminescu şi după el”.
  • Tot un absolvent de Litere face o fixaţie pentru substantivul “codru”, pe care îl repetă de şase ori în aceeaşi frază, în analiza poeziei “Ce te legeni...”, de Mihai Eminescu. “Aici poetul admiră natura, codrul mai ales primăvara şi vara atunci când codrul e înflorit, înverzit şi când păsările ciripesc, rândunelele sunt în codru şi îl admiră, aici poetul se simte bine în acest codru, unde e o linişte deplină, iar codrul parcă răsună de cântatul păsărilor care se află în acest codru”, a scris candidatul.

Click! spune

Cifrele confirmă degringolada sistemului de învăţământ din România. Astfel, din totalul celor 159.715 absolvenţi de liceu care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat din 2015, au promovat 108.436, adică 67,9%. La Evaluarea Naţională din 2015 s-au prezentat 158.568 de absolvenţi de clasa a VIII-a, dintre care 125.782 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 79,3% din candidaţi. 

Mai multe