Site-ul Consiliului Judeţean Cluj, ţinta unui atac cibernetic. Specialiștii lucrează pentru recuperarea datelor

6 mai 2021 17:13   Național
Ultima actualizare:

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, joi, ţinta unui atac cibernetic, specialiştii instituţiei lucrând pentru recuperarea datelor. Instituţia precizează că nu au fost afectate date cu caracter personal.

„Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai 2021, victima unui atac cibernetic. Practic, a fost atacat serverul care găzduieşte site-ul Consiliului Judeţean. Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, a transmis, joi,  Consiliul Judeţean Cluj.

Sursa citată a explicat că toate datele publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

„Site-ul Consiliului Judeţean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal. Pentru un plus de siguranţă, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Judeţean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare. Fiind vorba despre o infracţiune, Consiliul Judeţean va sesiza instituţiile abilitate”, au mai transmis oficialii instituţiei.

Mai multe