SMURD-ul din București este depășit de numărul mare de pacienți infectați. 10 echipaje din țară vin în ajutor

17 martie 2021 22:52   Național
Ultima actualizare:

SMURD București nu mai face față numărului mare de pacienți infectați, astfel că 10 alte echipaje SMURD din țară au ajuns în Capitală pentru a oferi ajutor în acest sens.

După ce în ultima perioadă numărul pacienților infectați cu noul coronavirus s-a dublat, paramedicii abia mai fac față solicitărilor. Cei 30 de pompieri detașați din 15 județe în București, din cele 10 echipaje de „întăriri”, au misiunea de a prelua transporturile pacienților fără probleme grave, tocmai pentru a lăsă echipajele SMURD din Capitală să se ocupe de cazurile grave. 

10 echipaje din țară vin în ajutorul SMURD-ului din Capitală

Cele 10 mașini de intervenție au ajuns în cursul zilei în Capitală, iar echipajele au misiunea de a asigura 24 de ore din 24 transportul pacienților cu forme ușoare. Decizia a fost luată după ce numărul pacienților depistați cu noul coronavirus a crescut vertiginos în București.

„Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri gestionate în fiecare zi s-a luat decizia de suplimentare a obiectivelor. Fiecare echipaj fiind deservit de doi conducători auto.

Misiunea lor va fi de a se deplasa cu echipaje de la ambulanță sau DSP pentru a testa pacienții la domiciliu și în multe situații de a transporta pacienții de la domiciliu către spitale. Este o situație care s-a mai înregistrat atunci când numărul de cazuri era foarte mare”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București.

De asemenea, de multe ori echipajele trebuie să meargă la mai multe spitale pentru a găsi un pat liber pentru pacienți. Și stația de decontaminare este supraaglomerată, având în vedere numărul infectărilor, informează Digi 24.

Mai multe