Șoc pentru o femeie care a încercat să notifice banca că renunță la apartament

1 iunie 2016 9:13   Național
Ultima actualizare:

Băncile nu așteaptă cu mâinile încrucișate avalanșa de cereri pe Legea Dării în Plată. Potrivit digi24.ro, proprietara unui apartament de două camere din București a avut o supriză de proporții după ce a înaintat o astfel de cerere OTP Bank. Unul dintre cei mai cunoscuți avocați în domeniu, Adrian Cuculis a dezvăluit că banca a anunțat clientul că i-a vândut creditul unei companii de recuperare a creanțelor.

„Am primit cu stupoare răspunsul celor de la OTP Bank, ce nici măcar nu anunțaseară că, în esenţă, creditul a fost cesionat către recuperatorul de creanţe OTP Faktoring ZRT. Facem menţiunea că discutăm despre darea în plata a unui imobil de două camere din Bucureşti, credit pe care OTP BANK nu avea dreptul să-l cesioneze”, povestește Adrian Cuculis, potrivit  indrumari-juridice.eu.preluat de digi24.ro.

Ce are de făcut împrumutatul

Adrian Cuculis: „Ipotecă nu a fost cesionată către recuperatorul de creanţe, fapt pentru care, singurul care poate lua în plata imobilul, este OTP Bank România, care la sfârşitul anului 2015, a început repatrierea masivă a tuturor creditelor exportate. Conform legii dării în plată, împrumutatul poate merge direct în instanţă, pentru a face transferul de proprietate, în mod forţat, în patrimoniul băncii”.

Mai multe