ȘOCANT! Și-a decapitat mama și i-a înfipt capul în gard

9 noiembrie 2016 15:23   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat, de 37 de ani, din comuna gălăţeană Movileni, a fost arestat pentru omor calificat după ce şi-a decapitat mama cu un cuţit şi i-a înfipt capul în gardul casei, potrivit News.ro. El și-a motivate gestul șocant prin faptul că aceasta devenise „demon”.

Bărbatul locuia împreună cu mama sa, o femeie de 71 de ani, în comuna gălăţeană Movileni, iar luni seară, potrivit anchetatorilor şi-a decapitat mama cu un cuţit.

”Inculpatul Mihăilă Ionel, de 37 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi (...). În seara zilei de 7 noiembrie 2016, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit, după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt, pur şi simplu, într-unul din parii gardului care le mărginea locuinţa”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.   

Crima a fost sesizată la Poliţie marţi dimineaţă, de preotul din localitate, căruia bărbatul i-a spus ce a făcut.

”Nu există un mobil, este foarte convins că ceea ce a făcut e un act de dreptate, de altfel el s-a dus la preot după ce a comis această faptă, să îi spună că a restabilit ordinea. Preotul a fost cel care a anunţat la 112, era în dimineaţa zilei de 8 noiembrie. Fiind sărbătoare, lumea a început să meargă la biserică, iar domiciliul lor este vizavi de biserică. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserică pe motiv că nu are dreptul să privească spre biserică”, a precizat Istrate.    

Bărbatul le-a mai spus anchetatorilor că mama lui devenise ”demon” .

„Inculpatul a fost plecat o perioadă de timp din ţară, nu a avut nici un fel de manifestare violentă. Între dumnealui şi mama dumnealui nu au existat conflicte, erau efectiv îndemnuri ale mamei de o a ajuta la treburile din gospodărie, motiv pentru care inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, asta devenise mama lui. Este un om liniştit, a fost liniştit pe durata audierilor, a spus că ceea ce a făcut este un act de dreptate. A devenit violent acum, în momentul în care a fost scos din arest şi dus la instanţă pentru a se discuta propunerea de arestare”, a mai spus Liliana Istrate.   

Procurorii vor continua cercetările pentru a stabili dacă bărbatul a mai avut până acum un comportament violent, inclusiv faţă de alte persoane.

Miercuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi.   

Având în vedere natura acestei infracţiuni se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Pentru fapta sa, potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Mai multe