Socrii italianului infectat cu coronavirus, izolaţi la domiciliu, în Gorj

25 februarie 2020 22:54   Național
Ultima actualizare:

Rudele partenerei italianului diagnosticat cu virusul Covid-19 după ce a vizitat România au fost izolate la domiciliu în seara de 25 februarie. Mai mult decât atât, le-au fost recoltate probe de sânge pentru analizele care se vor efectua la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, din Capitală.

Rudele partenrei italianului au fost izolate la domiciliu pentru a preveni transmiterea virusului în eentualitatea în care şi acestea au fost infestate cu Covid-19. 

Primarul comunei Bâlteni a "reconstituit" traseul parcurs de italian 

Primarul comunel Bâlteni a discutat cu soacra italianului pentru a încerca să stabilească cu exactitate traseul parcurs de către italian în timpul pe care l-a petrecut pe teritoriul României.„Italianul a venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani, l-a lăsat la socri în satul Peşteana, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament pe care-l are. A doua zi s-a dus la Primărie la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit marţi când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia. Soţia nu-i venită. Soţia e acolo. A venit singur cu copilul. Ei sunt căsătoriţi de 12 ani şi locuiesc în Italia. Deci, a venit pe 18 la ora 12 noaptea şi pe data de 22, sâmbătă dimineaţa, a venit şi a luat copilul şi a plecat în Italia. A venit cu avionul până la Craiova, apoi cu maşina”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni.

Marţi seara, un tânăr din Târgu-Jiu și soția sa s-au prezentat la Spitalul din Târgu-Jiu, precizând că au intrat în contact direct cu italianul depistat pozitiv cu coronavirus. Cuplul a fost izolat în secţia de boli infecţioase şi vor efectua analizele necesare. 

Mai multe