Șoferi băuți sau drogați la volan, prinși de polițiștii rutieri. Acțiunea s-a lăsat cu zeci de amenzi

30 august 2020 10:03   Național
Ultima actualizare:

Mai mulți șoferi care s-au rucat la volan beți sau drogați au fost identificați de polițiști în noaptea de sâmbătă spre duminică, în București. S-au aplicat 134 de amenzi şi s-au întocmit 14 dosare penale

"În cadrul acţiunii au fost aplicate 134 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 98.300 lei şi au fost reţinute 29 permise de conducere: 12 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 9 pentru infracţiunile constatate (5 consum de substanţe psihoactive, 4 consum de băuturi alcoolice) şi 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constate", informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii rutieri au întocmit 14 dosare penale:

• 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice

• 5 conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive (din care 1 şi cu deţinere cannabis)

• 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere

• 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat

- De exemplu, un bărbat în vârsta de 62 de ani a condus un autovehicul pe Str. C.A.Rosetti, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

- Un tânăr în vărstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe Şos. Kiseleff, aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de cannabis.

- Un alt tânăr, în vârstă  de 28 de ani, a condus un autovehicul pe Bd. Nicolae Grigorescu sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de cannabis şi cocaină. Totodată, poliţiştii au verificat maşina şi au găsit câţiva muguri de culoare verde, susceptibili a fi cannabis.

Citește și:

Linie nouă de autobuz în București. 241 îi ajuta pe cei care locuiesc în cartierele noi, din zona Apărătorii Patriei

Se dau amenzi pentru ambrozie. Primăria Capitalei a început cotroalele

Mai multe