Soluția la care au recurs medicii pentru a vă transmite speranță. Fotografii emoționante!
Sunt echipați din cap până în picioare încât arată ca niște roboței. Dar au inima plină de dragoste și ar vrea ca, de sub masca de protecție, să vă poată transmite compasiune și încredere. Pentru asta, mai mulți medici au recurs la un gest emoționant: și-au lipit în piept, de combinezoane, fotografii cu fața, astfel încât pacienții să le poată vedea zâmbetul de încurajare.
„Nu îmi place să intru în salonul pacienților mei - și așa speriați de tot ce se întâmplă - acoperită din cap până în picioare. Nu pot să fac nimic în privința costumului de protecție, dar azi m-am gândit să îmi lipesc în piept o fotografie cu mine zâmbind, să îi asigur că sunt același asistent medical empatic și optimist și că totul va fi bine. Am simțit imediat când m-au văzut că a fost cea mai bună idee", a mărturisit Iulia Lăcrămioara Sterian, asistent medical principal.
Alți medici i-au urmat exemplul, îndemnându-i și pe alți colegi să facă la fel. „Dincolo de măști sau de costume de protecție, suntem oameni! Asta ne dorim să știe și pacienții noștri. Suntem Mircea Popa Iulia (medic primar medicină de urgență) și Violeta Gașpar (asistent medical principal din Centru Primiri Urgențe). Suntem aici pentru voi și împreună vom trece și peste asta. Facem echipă la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara. Provocăm tot personalul medical din prima linie să își pună o poză cu ei pe costumul de protecție. Reacția pacienților merită!”, au spus cei doi.
Tot la Timișoara, miercuri seara, medicii, asistentele, infirmierii și alți angajați ai Spitalului Județean au ieșit din secții și s-au adunat pe platoul heliportului de la Unitatea de Primiri Urgențe. Păstrând un metru și jumătate distanță între ei, personalul medical a format o inimă uriașă pe care au luminat-o cu lanternele telefoanelor mobile, scrie opiniatimisoarei.ro. „E o inimă mare ce bate de la Timișoara pentru toată țara. Suntem aici pentru voi. Stați acasă și totul va fi bine”, au transmis ei.
La Sibiu, un tânăr și-a sărbătorit majoratul donând sânge. Ieri, 8 aprilie, Patrick Mitroi a împlinit 18 ani. Însă petrecerea cu prietenii și cu familia a amânat-o pentru mai târziu. A avut, totuși, parte de un majorat de neuitat, o amintire mai pregnantă și mai importantă decât orice petrecere. Pentru că Patrick s-a gândit să își înceapă viața de adult printr-un gest simplu de omenie și de responsabilitate: a donat sânge pentru prima dată în viață.„Niciodată nu poți avea destul sânge când este vorba de sănătatea oamenilor. De aceea ne bucurăm pentru sprijinul pe care cetățenii ni-l dau prin activitatea de donare și îi mulțumim în special lui Patrick Mitroi pentru exemplul de maturitate și implicare pe care l-a dat”, au scris pe pagina lor de Facebook reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență / Centrul de Transfuzie Sanguină.