Sora Aurei Ion își strigă disperarea la 8 ani de la tragedia aviatică! Informații năucitoare despre mușamalizarea cazului
Accidentul din Munții Apuseni, care a avut loc acum opt ani, a zdruncinat întreaga Românie și a lăsat în urmă familii distruse și întrebări ce nu și-au găsit răspunsul nici până în ziua de azi. Pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aura Ion au fost cei care au rămas în memoria colectivă ca victimele unui eșec de proporții din partea autorităților, ce au intervenit mult prea târziu pentru a le salva viața.
Familia Aurei Ion a fost determinată să meargă până la capăt pentru a-i găsi pe cei vinovați de acest accident cumplit, despre care atât rudele tinerei, cât și văduva lui Adrian Iovan, creatoarea de modă Romanitza, cred că a fost a fost consecința unor erori tehnice grave.
Recent, Mariana Ciuca, sora Aurei Ion, a declarat pe rețelele de socializare care a fost rezultatul demersurilor legale pe care le-a făcut vreme de opt ani de zile, timp în care s-a luptat pentru dovedi că vinovații în cazul tragediei aviatice din Apuseni sunt protejați de statul român.
«Vă dați seama la ce închide ochii justitia?»
Femeia susține că documentele ce conțineau revizia tehnică au fost falsificate la 12 luni de la accident pentru a mușamaliza cazul, astfel că vinovații nu au putut fi trași la răspundere nici până în ziua de azi.
«Sunt atate dovezi si s-a stabilit conform expertizelor facute ca intr-adevar datele au fost modificate..... intr-adevar avem fals.... si chiar daca intr-adevar avem fals in acte... se ia de buna declaratia ca aceste modificari au fost facute pentru ca s-a gresit cand s-au trecut datele inspectiilor tehnice. Modificari care au fost facute la 12 luni distanta!!!!!!! Voi va dati seama la ce inchide ochii justitia????? La o crima/fapta penala!!!!! Cum doamne fereste sa gresesti in atatea locuri si sa modifici cu bunastiinta datele ca sa iasa bine starea aeronavei?»
De asemenea, Mariana Ciucă a mai dezvăluit că a făcut plângere penală împotriva celor care au făcut revizia tehnică a aeronavei care s-a prăbușit în Apuseni, însă instanța a respins solicitarea.
«Se zice ca s-au modificat datele in decembrie 2013, inspectia tehnica incepand in ianuarie 2013.... deci 12 luni mai tarziu ei au modificat, asta la o luna inainte de accident.... de unde stim ca intradevar au fost modificate in decembrie si nu in ianuarie dupa accident pentru a se acoperi o crima??? De unde? Pai nu stim, dar asa au declarat cei anchetati si deci trebuie sa fie adevarat. Am cerut sa prezinte documentele care justifica achizita celor necesare inspectiei tehnice (facturi, chitante etc), ce credeti??? Normal ca nu au depus nimic si justitia a inchis ochii si drept urmare a respins plangerea penala.»
«Să mai vorbim și de măsluirea probelor»
Sora Aurei Ion acuză măsluirea probelor în scopul mușamalizării întregului caz.
«Sa mai vorbim si de masluirea probelor, anume curatarea bujiilor inainte de expertiza tehnica, actiune care a afectat rezultatele expertizei, este normal ca daca cureti bujiile, rezultatele testelor vor fi neconcludente, dar da, cui sa ii pese ca aceasta a fost o intentie criminala de musamalizare si ascundere a adevarului????»
«Criminali prea barosani care trebuie protejați»
Mariana Ciucă a mai menționat că, în mod absurd, statul român, o obligă să plătească la acest moment cheltuieli de judecată în valoare de 7.650 de lei, situație pe care femeia o consideră o tentativă de o reduce la tăcere, în contextul în care în dosar sunt incriminate persoane sus-puse.
«7650 lei, atat ma obliga Statul nostru scump si dulce sa platesc pentru o fapta penala comisa cu bunastiinta, de catre cineva bine protejat .... Aura a fost ucisa si nimic nu mai poate schimba asta, dar in toata aceasta tragedie, multi au tacut, multi au mintit, multi ne-au denigrat si inselat, multi si-au batut joc, iar familia mea a fost si este in continuare batjocorita de catre o satra de criminali...
Nu este vorba de bani, pentru ca pana acum am platit ZECI DE MII DE EURO pe expertize si catre experti si specialisti, avocati etc, am platit pentru voiam sa se faca dreptate, dar este vorba ca trebuie sa ma injosesc in fata unor criminali... sa platesc din munca mea cheltuielile de judecata, cand stim foarte bine cine ar trebui sa raspunda. Cum vine asta? Normal ca vor sa ma reduca la tacere, normal ca au scindat aceasta ancheta in bucatele mici pe care le-au clasat, pentru ca da, sunt interese prea mari si criminali prea barosani care trebuie protejati.»
«Aura a murit sub ochii celor mai mizerabili dintre romani»
Mariana Ciucă a afirmat că în octombrie dosarul tragediei din Apuseni va fi clasat și în continuare consideră că vinovați pentru moartea Auri Ion și a lui Adrian Iovan sunt instituțiile statului care nu și-au făcut treaba și au preferat să acopere vinovații.
«Dupa luna octombrie probabil o sa claseze si restul dosarului, o sa il claseze pentru ca au trecut mai mult de 5 ani, vor fi 9 ani in ianuarie, timp in care ei si-au batut joc si NU au anchetat....si uite asa Aura a murit sub ochii celor mai mizerabili dintre romani.
Voi cei care serviti statul si interesele astea murdare, voi cei care stiti ca puteti grai adevarul, voi cei care stiti ca ati depus juramant sa serviti adevarul si interesele cetatenilor, cum dracu puteti dormi linistiti????? Cand stiti ca din cauza voastra au murit si vor muri alti oameni, cum?????
Voi ati ucis-o pe Aura!»
Tragedia din Munții Apuseni, un eșec al autorităților române
La 20 ianuarie 2022 s-au împlinit opt ani de la tragedia aviatică din munții Apuseni, în urmă căreia și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan, soțul creatoarei de modă Romanitza Iovan, și studenta la medicină Aura Ion.
Acest cumplit accident a rămas o pată rușinoasă pentru instituțiile statului, care au intervenit la cinci ore de la producerea tragediei. Cei care s-au mobilizat pentru salvarea pasagerilor și a echipajului au fost localnicii din Munții Apuseni, iar primii care au găsit aeronava au fost Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu si Argentin Todea, eroii fără voie în această poveste cu deznodământ trist.
Autoritățile nu au putut oferi niciodată un răspuns clar pentru incapacitatea de a se organiza, haosul și nepriceperea echipajelor de a interveni la timp. În afară de câteva demisii și dosare penale clasate fără explicații, vinovații nu au fost niciodată aduși în fața instanței.
Tragedia aviatică din Munții Apuseni a avut loc la20 ianuarie 2014, când o aeronavă Britten Norman Islander BN 2A-27 s-a prăbușit pe muntele Petreasa la peste 1.400 de metri altitudine, între judetele Alba si Cluj.