Spectacol pe cerul Timișoarei. Show aviatic pe Aeroportul "Traian Vuia"

21 mai 2016 11:59   Național
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 21 mai, pe Aeroportul Internațional "Traian Vuia", are loc a treia ediție a mitingului aerian Timișoara Airshow, unde se reunesc aeronave din România, dar și din Letonia.

Mitingul aerian început la ora 9:00 a adus ca noutate formaţia Baltic Bees din Letonia, care va fi prezentă cu șase aeronave L-39C ALBATROSS. În programul de desfăşurare a exerciţiilor de acrobaţie aeriană din cadrul evenimentului s-au regăsit formaţii aeriene renumite precum: Iacării României– formaţie de 3 avioane de tip YAK 52TW şi ASALT – formaţie de 5 avioane  ultrausoare ULM ( YR- 5259, I- 8583,YR- 5368,YR- 8583,YR- 5091). De asemenea, la eveniment au participat și reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene cu elicoptere de tip IAR 330 PUMA, se arată în comunicatul oferit de Aeroportul Internațional Timișoara.

Curioșii s-au adunat încă de dimineață pentru a lua parte la spectacolul de pe cer. Cu mic și cu mare, fiecare a vrut să prindpă un loc cât mai bun pentru a asista la jocurile de acrobații de deasupra Timișoarei.

Mai multe