Spitalul de Arşi din Bucureşti se va redeschide luna viitoare

20 noiembrie 2016 20:14   Național
Ultima actualizare:

Renovarea secţiei Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi din Capitală a înghiţit până acum 250.000 de euro, iar lucrările nu sunt încă gata, deşi trebuiau terminate la sfârşitul lui septembrie.

Banii sunt asiguraţi de Primăria Sectorului 1, al cărei edil a explicat într-o conferinţă de presă care este stadiul lucrărilor. “Sper ca, în două-trei săptămâni, secţia să fie funcţională. Avem nevoie de acest spital de arşi, nu mai trebuie ca bolnavii să fie trimişi în spitalele din străinătate”, a spus Dan Tudorache, potrivit news.ro.

„Lucrările de reabilitare sunt realizate în proporţie de 65-70% şi s-a trecut la finisări. S-au făcut lucrări de decopertare, consolidare, de tencuială, de finisare a pardoselilor şi au fost instalate detectoare de fum şi ventilaţii speciale pentru pacienţii cu arsuri”, a explicat inginerul-şef Adrian Balosin.

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie 2016, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi, până la igienizarea şi modernizarea acesteia, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei. 

Mai multe