Spune că a ucis o tânără, dar nu-l crede nimeni!

6 ianuarie 2015 22:48   Național
Ultima actualizare:

Halucinant! S-a predat, după 14 ani, că ar fi comis o crimă, dar poliţiştii din Cluj l-au trimis acasă şi l-au chemat a doua zi. După ore de audieri, timp în care a povestit, cu lux de amănunt, cum a omorât o tânără, procurorii l-au lăsat, din nou, în libertate. Spun că declaraţia lui nu e suficientă şi, mai mult, au băgat deja un om în puşcărie în acest caz.

În dimineaţa de 9 martie 2001, o crimă îngrozea locuitorii dintr-un cartier clujean. Eva Andreea Demeter, o tânără de 21 de ani, era găsită, în liftul blocului, fără suflare, într-o baltă de sânge. Fata se întorsese acasă în jurul orei 2.00 noaptea, după ce sărbătorise, în oraş, ziua surorii ei. În scara blocului a fost atacată de un bărbat, bătută, jefuită şi lăsată să moară.

La scurt timp, oamenii legii l-au găsit vinovat pe Florin Manuel Bodrog şi l-au condamnat la 19 ani de închisoare. De atunci, omul strigă din spatele gratiilor Penitenciarului Gherla că este nevinovat. El a recunoscut că a tâlhărit-o pe Andreea, dar susţine sus şi tare că nu a omorât-o. Mai mult, a deschis un proces împotriva celor care au instrumentat cazul şi îi acuză că l-au obligat să recunoască crima.

Surpriza a venit însă duminică seara, când un tânăr de 31 de ani a mers la poliţia Cluj-Napoca să spună că Florin Bodrog stă, de 12 ani, nevinovat în puşcărie.

A uitat anul în care a comis crima

Adrian Pop susţine că el este adevăratul criminal şi că, după 14 ani de remuşcări, vrea să se predea şi să-şi ispăşească pedeapsa. ”Am fost distrus, nu am putut să dorm, visam că mă urmăreşte poliţia. Nu mai pot trăi aşa!”, a spus Adrian.

Mai mult, el a povestit cu lux de amănunte cum s-a petrecut crima. “În 2003 sau 2004, nu mai ţin minte bine anul, am omorât o tânără. Mă certasem cu iubita şi am ieşit să mă plimb, să mă mai liniştesc. În faţă mi-a apărut o domnişoară. Nu cred că a durat două minute şi am intrat după ea în scară. Fata avea cam 1,60 - 1,70 şi era slăbuţă. Avea peste 20 de ani. Am intrat după ea în bloc şi am început să o lovesc cu pumnii, i-am luat geanta, a căzut jos şi am fugit. Am găsit 160.000 de lei şi un telefon Alcatel”, s-a confesat Adrian.

Câteva zile mai târziu, a citit în ziare că tânăra fusese găsită moartă. Nu se aştepta să nu fie prins atâţia ani. Adrian e convins că amprentele lui erau peste tot la locul crimei şi le cere acum poliţiştilor să îl aresteze. Oamenii legii nu l-au luat însă în serios. Duminică seara, când a mers să se predea, l-au trimis acasă şi l-au chemat abia a doua zi. Apoi, după ore întregi de audieri, au decis să-l cerceteze în libertate. Ei spun că o simplă declaraţie nu este de ajuns şi că vor continua cercetările. Au mai multe semne de întrebare. Crima a avut loc 2001, dar Adrian a spus că a comis-o în 2003. Mai mult, ambii indivizi susţin că au intrat după fată în scară şi i-au furat geanta.

A făcut 12 ani de închisoare pe nedrept

Marcel Ţundrea a executat o pedeapsă de 12 ani, în Penitenciarul Codlea, fiind acuzat că a violat şi a omorât o copilă de numai 14 ani. Fapta a avut loc în 1992, iar de atunci, el a făcut nenumărate demersuri pentru a arăta că este nevinovat. A fost însă pus sub acuzare şi condamnat la 25 de ani.

Un test ADN realizat în anul 2004 a evidenţiat faptul că nu Marcel Ţundrea a fost autorul violului. Astfel, el a fost eliberat. Marcel Ţundrea a murit pe 18 ianuarie 2007, nu înainte de a le spune anchetatorilor că adevăratul criminal este Gheorghe Avram, un bărbat din acelaşi sat.

Testele ADN au confirmat spusele lui, iar în martie 2012, Avram a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

Mai multe