Stai în sectorul 3? Nu mai plăteşti gunoiul
Consiliul Local al sectorului 3 a votat în 12 iulie pentru scutirea locuitorilor de la achitarea taxei pentru transportul deşeurilor de la locuinţă şi până la groapa de gunoi.
Decizia a fost luată la propunerea proaspătului primar Robert Negoiţă, care a promis-o în campania electorală.
Valoarea taxei este de 9,28 lei de persoană, cea mai mare din Capitală, după cum s-a plâns edilul-şef al sectorului 3.
Potrivit documentului adoptat de consilieri, taxa nu va mai fi plătită şi de locuitorii din sector, care domiciliază în locuinţe individuale.
Reprezentanţii firmei Rosal, care efectuează în prezent colectarea gunoiului menajer de la populaţie, spun însă că nu ştiu cine va suporta prestaţia lor din moment ce nu vor mai putea încasa de la populaţie contravaloarea prestaţiei.
„Noi avem un contract legal prin care trebuie să fim plătiţi pentru ceea ce facem, dar nu ne interesează de unde vin banii.
Că îi dă primăria sau un ONG nu ne interesează" a explicat directorul Rosal Bogdan Niculescu.
Sector 1
De trei ani locuitorii sectorului 1 nu plătesc ridicarea gunoiului. Primăria achită contravaloarea prestaţiei direct firmei Romprest prin aşa numita delegare de gestiune.
Sector 2
În această zonă se plăteşte a doua taxă ca mărime din oraş pentru ridicarea gunoiului. Fiecare persoană achită 7, 85 lei firmei Supercom care ridică deşeurile.
Sector 4
Firma Rebu, care se ocupă de transportul deşeurilor menajere, primeşte pentru prestaţia sa o taxă de 6, 78 lei de persoană, cea mai mică din oraş.
Sector 5
Locuitorii din această zonă a Capitalei plătesc societăţii Rebu 7, 53 lei de persoană pentru ridicarea gunoiului de la bloc şi transportul acestuia la groapa de gunoi.
Sector 6
Firma Urban, care deţine monopolul salubrizării sectorului, încasează 7, 66 lei de persoană pentru transportul deşeurilor ridicate de la populaţie la locul de depozitare.