Stânci de 20 de tone mutate pentru că amenințau o localitate din Sibiu

4 august 2016 9:00   Național
Ultima actualizare:

A fost noapte albă în Mărginimea Sibiului, la intrarea în localitatea Tilisca, pe drumul spre Transalpina potrivit știrileprotv.ro. Două stânci imense care s-au desprins de pe versanți și amenințau să distrugă mai multe case au fost mutate după o intervenție la care au participat zeci de oameni și care a durat șase ore.

Potrivit localnicilor, stâncile s-au desprins miercuri de pe versant si au luat-o la vale. Proprietarii celor două imobile aflate chiar la baza dealului unde s-au oprit cele două stânci, nu au mai dormit de când au văzut grozăvia care le amenința agoniseala de o viață. Au cerut ajutor autorităților și reprezentanți a 12 instituții s-au prezentat miercuri seară la fața locului pentru a muta giganticii bolovani care stateau sa distrugă locuințele. Zeci de pompieri s-au chinut preț de mai bine de șase ore cu cei doi bolovani, unu de 12 tone și celălalt de 8 tone.

Pentru a duce la bun sfârsit operațiunea, la fața locului a ajuns o macara de mare tonaj care nu a făcut însă față și în ajutor a mai fost chemată una și mai mare. Cea mai mică dintre stânci a fost lasată în raul din apropiere. Dupa mai bine de sase ore, localnicii au rasuflat usurati.

Traficul a fost blocat în zonă pe toată perioada intervenției.

Mai multe