Stareţa de la Tanacu, la un pas de libertate

26 iunie 2011 17:24   Național
Ultima actualizare:

Maica Neonila, pe numele ei Nicoleta Sofia Arcălianu, va ieşi luna viitoare din închisoare. Fosta măicuţă a fost condamnată, în 2008, la 6 ani de puşcărie în dosarul exorcizării de la Mănăstirea Tanacu.

O comisie de la Penitenciarul Bacău a dat undă verde pentru ca Arcălianu să fie eliberată condiţionat. „Pe perioada ispăşirii pedepsei, măicuţa a avut un comportament bun, participând inclusiv la activităţile cultural-educative ale penitenciarului. De asemenea, a participat la slujbele de la capela închisorii şi a avut mai multe zile de muncă, reuşind astfel să-şi reducă pedeapsa", a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru, precizând că maica Neonila a fost un exemplu pentru celelalte deţinute.

Tot pentru bună purtare, la sfârşitul anului trecut, maicile Siluana (Simona Birdănaş), Pahomia (Elena Oţel) şi Anas-tasia (Adina Lucia Cepreaga) au fost eliberate din Penitenciarul pentru Femei Târgşor.

Alături de maica Neonila, cele trei au fost găsite vinovate pentru uciderea măicuţei Irina Cornici, într-un ritual de exorcizare efectuat de ieromonahul Petru Daniel Corogeanu.

Cei cinci au fost condamnaţi la începutul anului 2008, cele mai mari pedepse primindu-le Daniel Corogeanu (7 ani) şi maica stareţă (6 ani). Daniel Corogeanu îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui şi poate fi eliberat, cel mai devreme, în primăvara a anului viitor. (Bogdan Ogrinj)

Mai multe