Stenograme în scandalul Colectiv. Cum i-a încurcat Sorina Pintea pe Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu

27 octombrie 2019 15:39   Național
Ultima actualizare:

Scandalul stenogramelor Colectiv se amplifică. O înregistrare a unei discuţii între ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi victimele şi familiile celor ucişi la Colectiv complică lucrurile. În cadrul acestei convorbiri ministrul Pintea dă de înţeles că a deranjat interesele lui Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu trimiţând instanţei de judecată documente legate de intervenţia de atunci.

Înregistrarea a fost publicată duminică de Libertatea şi se referă la o discuţie care a avut loc în 4 octombrie, la sediul Ministerului Sănătăţii.

În cadrul acelei discuţii, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv i-au spus Sorinei Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

Sorina Pintea le-a replicat: „Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!” În acel moment, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: „E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”. Ministrul Pintea a replicat: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”. Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.

Citeşte şi:

Prima reacție a lui Raed Arafat, după imaginile din Colectiv ținute ascunse. De ce a spus că nu va da explicații momentan

Șefii ISU, audiați după imaginile ascunse ale tragediei din Colectiv?

Mai multe