STOP! Pe aici trec eu!
În Bucureşti nici măcar trecerile de pietoni nu mai sunt ce-au fost. Acum, pentru a trece regulamentar strada trebuie să dai dovadă de multă răbdare, dar şi de curaj. Asta pentru că majoritatea "zebrelor" sunt şterse, ori nu sunt marcate corespunzător de autorităţile locale.
E suficientă o plimbare pe câteva bulevarde ca să-ţi dai seama că fenomenul se petrece în tot oraşul. Pur şi simplu trecerile de pietoni au fost şterse de intemperiile vremii şi nu au mai fost marcate.
Str. Paharnicul Turturea- Pietonii sunt nevoiţi să grăbească pasul, „zebra”de aici abia se mai vede
Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, chiar în dreptul unui hypermarket, pietonii trec în fugă, deşi sunt pe „zebră". Şoferii pun frână cu scârţâit de roţi, din cauză că pe jos nu există dungile albe.
Doar două panouri prinse pe stâlpi, de-o parte şi de alta a bulevardului, te avertizează că pe aici trec regulamentar pietonii. Situaţia e şi mai gravă pe străzile secundare.
Str. Aleea Barajul Sadului- Muncitorii au reabilitat strada. Nimeni nu a marcat trecerea
Spre exemplu, pe strada Aleea Barajul Sadului din sectorul 3 există nu mai puţin de două „zebre" nemarcate. Asta după ce strada a fost reabilitată.
„Noi trecem cu ăştia mici pe aici şi s-a mai întâmplat să claxoneze sau să frâneze brusc de mi-a stat inima în loc. Ar trebui să vină să tragă nişte dungi, pentru că e viaţa noastră în pericol", se plânge Tudora Radu, bunica lui Adrian.
Pe arterele principale semnalizarea şi marcarea trecerilor de pietoni intră în sarcina Administraţiei Străzilor, iar pe cele secundare în cea a primăriilor de sector.
În luna aprilie a anului trecut Click! a participat la marcarea unor treceri de pietoni. „Zebrele” de pe strada Ziduri Moşi şi de pe Bd. Iuliu Maniu au provocat moartea ori accidentarea gravă a zeci de bucureşteni în 2010.
Administraţia Străzilor dă vina pe vreme
„Marcarea trecerilor de pietoni în urma unei lucrări de întreţinere sau reabilitare se face numai după ce a avut loc recepţia lucrării şi ţinând cont de condiţiile meteorologice.Străzile la care faceţi referire sunt în administrarea primăriilor de sector. Străzile secundare sunt marcate la solicitarea locatarilor, prioritare fiind cele principale”, ne-a spus Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor.