Străzile din Galați, inundate de o furtună puternică, cu grindină. Transportul public a fost întrerupt

24 iunie 2021 7:48   Național
Ultima actualizare:

Miercuri seară o furtună puternică a avut loc în județul Galați. Orașul a fost inundat în urma unei ploi torenţiale care a fost însoţită de grindină, fulgere şi tunete. A fost emis un COD ROŞU, iar populaţia a primit un mesaj RO ALERT.

Ploaia torenţială a început la ora 19.00. Cantităţile mari de apă au inundat zeci de străzi din oraş, după ce canalizările nu au mai putut face faţă puhoiului.Timp de aproape 40 de minute a căzut şi grindină. 

 Abia la ora 19.44, locuitorii oraşului au primit pe telefoanele mobile mesajul Ro-alert în care se precizează că de la ora 19.40 pana la 20.10, este în vigoare avertizarea meteo de Cod Roşu de furtună.

Grindina a rupt copaci şi a stricat maşini. Aproape toate străzile din oraş au fost inundate. Mai multe echipaje ale ISU şi Primăriei Galaţi au intervenit pentru a desfunda canalizările şi pentru a înlătura copacii rupţi căzuţi pe artere.

„Intervenim cu toate forţele ca să înlăturam cât mai rapid efectele fenomenelor meteo extreme care s-au abatut asupra oraşului. Am avut parte de cantităţi foarte mari de precipitaţii, grindina şi vânt puternic, iar echipele noastre sunt din nou la datorie”, a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, printr-un mesaj scris pe pagina personală de Facebook. 

Mai multe