Străzile din România, votate cele mai frumoase din lume

24 august 2015 8:43   Național
Ultima actualizare:

Scările Rakozi din Târgu Mureș și strada Xenofon din București sunt în topul celor mai frumoase străzi din lume. Arta stradală din Capitală i-a impresionat pe turiștii străinii.

România se află în fruntea clasamentului, într-un top realizat de un site care promovează arta stradală. Țara noastră a depășit mai multe state precum Italia, Chile, Coreea, Spania sau Turcia. Strada Xenofon, preferata turiștilor din lumea întreagă, s-a degeradat destul de mult, iar inițiatorii proiectului o refac chiar în aceste zile, potrivit stirileprotv.ro.

Turiștii au inclus această stradă, singura în trepte din București, pe lista locurilor de vizitat în România. Anul trecut, artista Eva Radu a pictat-o pentru prima dată și i-a dat o nouă față. Strada Xenofon va fi terminată până la sfârșitul săptămânii și iar cele 70 de trepte pictat vor putea fi admirate de toți trecătorii.  Această stradă este situată în apropierea parcului Caron din Capitală și a fost votată cea mai frumoasă stradă ân scări din lume, alături de o altă atracție turistică de la noi: scările Rakoczi din Târgu Mureș, care sunt considerate monumet  istoric și au fost pictate de elevi liceului de artă din oraș.

Mai multe