Studentă la Medicină, moartă după diagnostice greșite. Mama fetei povestește calvarul din spital: „Nu i-a dat nimeni niciun calmant”

15 noiembrie 2021 17:11   Național
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a demarat o anchetă în urma unei plângeri formulate de familia unei tinere, studentă în anul lll la Medicină, care a murit după ce medicii i-ar fi stabilit de două ori diagnosticul greşit.

O tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină a murit, iar mama acesteia acuză o serie de nereguli, printre care neglijenţă şi erori medicale. Acesta spune că a ajuns de patru ori la urgenţe.

Mihaela Anghele, o tânără de de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. Mama fetei povesteşte calvarul prin care aceasta a trecut.

Mama tinerei susține că fiica ei a fost diagnosticată greșit

„Fata mea a acuzat nişte dureri de spate şi pe 28 octombrie, într-un puseu de durere a ajuns la Urgenţe cu salvarea. Am aşteptat şase ore până să i se pună un diagnostic. I s-a spus că are lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Un diagnostic greşit.

Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit. Vineri, fata mi-a spus: Mami, mă doare. Sâmbătă dimineaţă , pe la ora 10.00, am venit din nou la urgenţe. O asistentă de acolo ne-a spus: Pentru o durere de spate veniți iar? Au chemat iar doctorul, acelaşi diagnostic, tot aşa, pus de la distanţă: lombosciatică. I s-a dat Indomentacin şi o trimitere către RMN”, povesteşte Carmen Anghele, mama victimei.

Tânăra a plecat din nou acasă, iar din păcate, starea de sănătate i s-a agravat. Sâmbătă dimineaţa, mergând la baie a descoperit o umflătură, un abces perianal. Mama ei a chemat din nou  Ambulanţa, iar tânăra a fost dusă la spital, pentru a treia oară în decurs de doar patru zile. Într-un final, o doctoriţă a realizat greşeala făcută de colegii ei: „Chemaţi repede chirurgul pentru că fata asta o să moară”.

„De acolo a început calvarul. A chemat un medic chirurg, care nu s-a purtat foarte profesional cu ea, după părerea mea. Ea avea dureri groaznice şi i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea având dureri mari, nu a putut sta la consult. S-a supărat, a aruncat mănuşile. Eu i-am zis să-i dea un un calmant, poate o ajută... şi atunci a început să ţipe la mine: Vă uitaţi ce este în spatele spitalului, câte cazuri de COVID avem? 

Apoi, i-a spus fetei că dacă nu o operează, o să moară. Ea, când a auzit aşa ceva, s-a speriat, a căzut pe o băncuţă de lângă, s-a învineţit la gură şi-mi spunea: Mami, mami, nu mă lăsa! Nu mai respira, s-a învineţit... Am plecat acasă, însă duminică, la ora 4.00, m-am întors cu ea... Voma şi făcea temperatură”, povesteşte îndurerată mama tinerei. Ajunse din nou la spital, femeia explică indiferența cu care au fost din nou tratate: fetei nu i s-a oferit nici măcar un calmant. Mai mult decât atât, probleme și complicații au existat după operațiile tinerei din spital:

Citește continuarea pe Adevărul.

Mai multe