«Studenţii» la ciordeală, racolaţi din orfelinate. Hoţii şcoliţi la «Academia Infractorilor» au furat din străinătate bijuterii de peste 10 milioane de euro

24 aprilie 2015 20:34   Național
Ultima actualizare:

Liderii “Academiei infractorilor”, suspectaţi de zeci de jafuri comise la magazine de lux din străinătate, îşi recrutau membrii din casele de copii sau din cadrul unor familii sărace. Chiar dacă atacurile erau comise cu arme de jucărie, infractorii reuşeau să-şi îngrozească victimele.

Infractorii erau antrenaţi să jefuiască un magazin în mai puţin de un minut, în condiţiile în care cele mai multe dintre acestea erau asigurate cu sisteme de alarmă, iar tâlharii trebuiau să poată să ia cât mai multe obiecte de valoare şi să fugă înainte de intrevenţia firmei de pază sau a poliţiei.Uneori, ei foloseau şi arme pentru intimidarea personalului magazinelor, însă, în urma percheziţiilor, anchetatorii au stabilit că armele erau, de fapt, de jucărie. Banii obţinuţi în urma vânzării bunurilor furate erau apoi împărţiţi, o cotă parte fiind trimisă şi familiilor altor membri, aflaţi la închisoare în alte dosare. Procurorii DIICOT au reţinut, în urma audierilor, 14 persoane, în dosarul cunoscut sub numele de “Academia infractorilor români”, aceştia dispunând ca alţi trei membri ai grupării să fie cercetaţi sub control judiciar. Potrivit unor surse din cadrul structurii, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de liderul grupării, interlopul Adrian Botez, zis “Ţâţă”, el fiind încarcerat, în prezent, ca urmare a faptului că a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Înainte de a fi acceptaţi în bandă, oamenii lui Botez trebuiau să semneze un regulament, care conţinea obligaţii şi sancţiuni, şi să completeze un formular în care menţionau date legate de familie şi situaţia medicală. La acest dosar era ataşată şi o fotografie şi fire de păr, pentru ca, în caz de nevoie, să fie indentificaţi după ADN. Aceste măsuri sunt impuse, de altfel, şi cadrelor militare.

Mai multe