Suceava: Medic lovit de un pacient care i-a fracturat un deget

21 iunie 2013 11:37   Național
Ultima actualizare:

Un medic chirurg de la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului a ajuns, vineri, la Spitalul Judeţean Suceava, având o fractură la un deget de la mâna dreaptă, după ce intervenit pentru a calma un pacient care luase la bătaie o angajată a unităţii medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, vineri, că medicul chirurg Constantin Păncescu de la Spitalul Gura Humorului a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava având o fractură la un deget de la mâna dreapta, după ce a fost agresat de un pacient pe holul unităţii medicale, în timpul programului.

"Este vorba despre un medic chirurg care lucrează cu mâna dreaptă, iar acest lucru înseamnă scoaterea din funcţiune a domniei sale pentru cel puţin o lună şi jumătate", a spus Brădăţan. El a precizat că la Spitalul Gura Humorului sunt doar doi medici chirurgi, iar în această perioadă celălalt medic este în concediu medical.

La rândul său, medicul agresat a spus că incidentul s-a produs în cursul dimineţii, când a auzit strigăte de ajutor din camera de gardă, unde o femeie angajată ca biolog era agresată de un pacient.

Doctorul Păncescu spune că femeia era trântită la pământ, iar pacientul o lovea cu pumnii şi picioarele.El a spus că a strigat spre bărbat, distrăgându-i atenţia, iar femeia a reuşit să fugă, după care a fost lovit de agresor, el parând loviturile cu mâna dreaptă.

Medicul chirurg a spus spitalul are un contract cu o firmă de pază şi că există un buton de panică la camera de gardă, însă butonul era dezactivat, iar el crede că firma de pază a suspendat serviciile pentru că nu i-au fost echitate facturile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar şef Cristian Papuc, a declarat că bărbatul care l-a agresat pe medic este cercetat pentru lovire şi alte violenţe. El a menţionat că agresorul, în vârstă de 29 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice şi a fost imobilizat de poliţişti şi transportat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc

Mai multe