Suma astronomică pe care Gino Iorgulescu a plătit-o pentru a-l muta pe Mario la o clinică privată din Milano

24 septembrie 2019 15:11   Național
Ultima actualizare:

Familia Iorgulescu face eforturi disperate ca Mario să-şi revină după accidentul rutier cumplit pe care tânărul l-a provocat în urmă cu două săptămâni pe Şoseaua Chitila. Aşadar, în acest moment, banii pe care şeful LPF e în stare să-i dea ca să-şi vadă fiul trăind sunt doar un mic amănunt. Pentru scoaterea din ţară a tânărului de 24 de ani, celebrul om de fotbal a scos din buzunar o sumă astronomică pentru a-l transporta cu un avion medical la Milano. O oră de zbor cu o astfel de aeronovă costă între 7000 şi 10.000 de euro.

Mario Iorgulescu a fost scos din România, luni, deși medicii de la Spitalul Elias le-au recomandat părinților să îl lase internat în continuare în unitatea spitalicească din Bucureşti pentru a nu risca nimic. Fiul fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Gino Iorgulescu a fost transportat, însă, cu un avion privat, tip ambulanță, la o clinică din Milano. Avionul a decolat spre Italia la ora 11:00, de pe Aeroportul Băneasa.

"În cursul dimineții (n.r. 23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei și contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o țară din UE. Instituțiile abilitate au fost informate în acest sens”, au anunțat reprezentanții Spitalului Elias într-un comunicat.

Anchetatorii au vrut să-l audieze pe Mario, dar fiind intubat nu putea răspunde întrebărilor

Costurile astronomice au fost suportate de familie. Surse medicale povestesc că zborul cu o astfel de aeronovă dotată cu personal şi aparate speciale este unul extrem de costisitor. Dar cum în acest moment, părinţii tânărului ar face orice ca el să-şi revină, preţul nu a fost un obstacol pentru transport. Se pare că ora de zbor este tarifată cu sume cuprinse între 7000 şi 10.000 de euro, iar până la Milano, acolo unde aeronova a aterizat, sunt trei ore de călătorie. Un calcul simplu arată că Gino Iorgulescu a plătit în jur de 30.000 de euro pentru ca fiul său să fie tratat în Italia.  

Scoaterea din țară a lui Mario Iorgulescu a fost posibilă întrucât pe numele acestuia nu a fost instituită nicio măsură preventivă. Anchetatorii au vrut să îl audieze joia trecută, însă medicii i-au anunțat că este intubat și nu poate răspunde întrebărilor. În condițiile în care audierea nu a fost posibilă, procurorii nu i-au putut aduce la cunoștință lui Mario Iorgulescu faptul că este urmărit penal pentru ucidere din culpă și deci nu s-a putut impune vreo măsură. 

Mario Iorgulescu a ieşit din comă, dar nu i s-a spus că a omorât un om

Mario Iorgulescu a produs în urmă cu două săptămâni un accident de circulație în urma căruia un tânăr de 24 de ani, tatăl a două fetițe, și-a pierdut viața. Fiul fostului președinte al LPF consumase alcool și droguri înainte de a se urca la volan. Martorii susțin că Mario rula cu 240 km/h în momentul în care a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a izbit în plin un autoturism. Tânărul nu ştie până acum ce tragedie a produs, tatăl fiind cel care a decis ca Mario să fie mai întâi să fie consiliat de un psiholog şi apoi să-i povestească ce s-a întâmplat în acea noapte.  

Citeşte şi:

Mama lui Mario Iorgulescu a răbufnit pe Facebook: «Se rezolvă ceva prin moartea lui?»

Cine este tânărul care a murit în accidentul provocat de Mario Iorgulescu. Avea 25 de ani și doi copii

Mai multe