«Sunt fericit că mi-am luat înapoi cei 13 căţei»

15 septembrie 2013 15:11   Național
Ultima actualizare:

Ce ne-am face fără oamenii cu suflet mare! Cu ajutorul lor, Cornel Duţu (41 de ani) şi-a strâns vineri în braţe cea mai de preţ comoară, cei treisprezece căţeluşi. Au lătrat, au alergat, au dat din codiţă, fericiţi că în sfârşit stăpânul lor s-a întors după ei.

Despre viaţa chinuită şi tristă a bărbatului care a locuit pe străzi mai bine de doisprezece ani v-am relatat luna trecută în Click! Deşi Cornel dormea sub cerul liber şi de multe ori se culca flămând, el a strâns pe lângă el o întreagă familie canină.

Cei 21 de căţei, sau "haita năzdravană", aşa cum îi place să-i numească, l-au încălzit în iernile geroase şi i-au alinat sufletul atunci când poate nu mai avea nici o speranţă.

Pe mulţi dintre ei i-a găsit rătăcind pe câmpuri

Destinul i-a despărţit pentru o perioadă, iar bărbatul a avut nevoie de resurse financiare pentru a-şi recupera căţeii dintr-un complex din Tunari. Câţiva oameni cu suflet mare au fost mişcaţi de povestea lui şi i-au întins o mână de ajutor.

Domnul Gheorghe i-a lăsat în grijă o căsuţă în apropriere de Cernica. Acolo Cornel va trebui  să păzească stupii bărbatului şi ca să-şi poată aduce căţeii la el, a îngrădit deja un ţarc pentru ei.

Cernica: Ajunşi la noua casă, căţeii s-au gudurat neîncetat pe lângă el

Cu bani l-au ajutat cititorii Click!, îndeosebi doamna Ela din Constanţa şi Mariana Şuster din Capitală. Cu ajutorul lor, Cornel a închiriat un camion şi s-a dus glonţ în Tunari ca să-şi strângă mica agoniseală, dar şi dragii lui căţei. Nu i-a mai găsit pe toţi, dar cei rămaşi i-au umplut inima de fericire şi chipul de zâmbete.

"Sunt cel mai fericit că am căţeii din nou aproape! Am reuşit să strâng doar treisprezece căţei, restul mi-au spus că au fost călcaţi de maşină. Mulţumesc din suflet celor care m-au ajutat", ne-a spus emoţionat bărbatul, în timp ce căţeluşii se gudurau pe lângă el. Cei care vor să-l ajute îl pot suna la 0732.342.111 sau 0769.450.670.

În '98 Cornel şi-a pierdut locuinţa, după ce fratele său a girat cu apartamentul. Din 2001 a ajuns să locuiască pe străzi. O vreme, o familie l-a găzduit pe el şi pe căţei într-un complex din Tunari. A fost nevoit, însă, să se întoarcă pe străzi, iar patrupedele au rămas acolo.

Mai multe