"Sunt mai fioros ca tine!"

29 iulie 2014 20:57   Național
Ultima actualizare:

Şi tigrii au ziua lor, iar la Zoo Băneasa s-a sărbătorit, ieri, aşa cum se cuvine. Cine a venit pictat pe faţă sau deghizat în tigru, le-a urat animalelor “La mulţi ani!” fără să plătească intrarea.

Ionuţ are 3 ani şi a venit împreună cu colegii de grădiniţă şi cu doamna educatoare să vadă tigrii. Pictaţi pe faţă şi cu pluşurile tigrate în braţe, cu toţi au ajuns într-un suflet la cuştile felinelor.

La Zoo Băneasa sunt cinci exemplare, una mai frumoasă ca alta. Pe băieţel l-a fascinat, însă, Luna, tigrioaca de 8 ani. Ea este vedeta grădinii zoologice, după ce mama ei a abandonat-o la naştere şi a fost crescută de îngrijitori cu lapte din biberon.

„Ce mare e şi cum rage! Hei, sunt mai fioros ca tine!”, s-a auzit glasul micuţului. Nu doar copiii s-au bucurat de această zi specială, ci şi adulţii.

Mark a improvizat o costumaţie de tigru şi a venit cu fiul de mână. Vizitatorii nu au avut voie să le aducă cadouri felinelor, însă, au fost răsfăţate de îngrijitori.

Au primit câte 8 kg de carne de vită, de fiecare, iar o parte a fost băgată în nişte mingi cu găuri ca să se şi joace. Biologul grădinii, Georgeta Moţea, le-a explicat copiilor de ce pe 29 iulie e Ziua Internaţională a Tigrilor. „Aceste feline sunt pe cale dispariţie: 3.000 trăiesc în libertate, iar alte 3.000 în captivitate. Oamenii le-au vânat pentru blana lor”, le-a spus femeia micuţilor. Ei au promis că vor ocroti animalele.

Mai multe