Suntem pregătiți pentru codul roșu de viscol? Ce a declarat Gabriela Firea

5 ianuarie 2017 15:44   Național
Ultima actualizare:

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a oferit jurnaliștilor în urmă cu puțin timp câteva declarații cu privire la gradul de pregătire a autorităților în urma emiterii unui posibil cod roșu de viscol în zilele următoare.

Gabriela Firea a declarat că autoritățile sunt pregătite cu întreg echipamentul necesar pentru a debloca principalele rute de circulație în Capitală în cazul în care vom avea cod roșu de viscol. Primarul a precizat că de această dată au fost pregătite locuri speciale pentru depozitarea zăpezii adunată de utilaje, situate undeva în zonele periferice ale Bucureștiului, dar nu a menționat care sunt mai exact acestea.

De asemenea, întrebată de jurnaliști care va fi costul operațiunilor de deszăpezire, iar Gabriela Firea a răspuns că acest lucru depinde de "cât de dură va fi iarna", potrivit Digi 24.

ANM a anunțat că ne-am putea confrunta cu un cod roșu de viscol și ninsori abundente în zilele care vor urma. Momentan, a fost emis codul portocaliu de ninsori, valabil din această după-amiază și până mâine, 6 ianuarie.

Mai multe