Sunteți pregătiți? Vremea se schimbă radical

23 martie 2018 12:18   Național
Ultima actualizare:

Ne-a lovit în plin viscolul. Din pricina vântului care suflă cu viteze de peste 50 km/h, senzația de frig de mult mai accentuată. În loc ne anunțe că urgia se sfârșește, meteorologii ne anunță că vremea se va schimba radical.

Vântul suflă cu putere astăzi (23 martie) și viscolește zăpada. Din acest motiv, frigul este mai apring. De pildă, la București, termometrele arată minus 1 grad, dar frigul se simte ca la minus 10 grade. La Întorsura Buzăului sunt minus 12 grade, dar se simte de parcă ar fi minus 30 de grade, iar pe Ceahlău, în loc de minus 9 grade, se simt minus 41 de grade. Stratul de zăpadă măsoară în această dimineață (23 martie) 260 cm la Bâlea Lac, 72 cm la Sinaia, 22 cm la București.

Urgia se va domoli astăzi, iar meteorologii ANM spun că temperaturile vor crește ușor, de la o zi, la alta.

La București, sâmbătă (24 marți) vor fi 2 grade, iar până marți vor urca până la 7 grade.

Însă, după ce scăpăm de ninsori, vom rămâne  cu vânt nervos și vin ploile.

Sâmbătă (24 martie), mai sunt condiții de ninsori slabe doar în sudul Olteniei, dar de duminică apar ploile care vin dinspre Marea Neagră. Va ploua și luni și marți în Dobrogea, Muntenia, iar marți va fi lapoviță în Vâlcea. Ploile se vor extinde spre vestul țării și vor dura cel puțin până miercuri.

Mai multe