Superstiţii culinare la masa de Revelion: ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate
Peste tot în lume, mâncărurile au o încărcătură simbolică de Sărbători, Fie că este Paşte, Crăciun sau Anul Nou, tradiţia spune că e bine să consumăm anumite alimente şi preparate pentru a avea parte de prosperitate şi sănătate.
Pentru masa de Revelion există multe superstiţii culinare în toată lumea. Anumite mâncăruri sunt asociate cu norocul şi bunăstarea, de aceea se spune că e bine să le consumi la trecerea dintre ani. Peştele este cel mai consumat aliment în noaptea de Anul Nou în România. Fie că vorbim de antreuri, de salate, feluri principale sau ciorbe, el este nelipsit. În ce constă superstiţia legată de peşte? Se spune că solzii peştelui, care sunt rotunzi ca monedele, îţi vor aduce câştiguri financiare. Dacă mănânci peşte în această noapte (unii spun că ar trebui să fie chiar primul aliment din noul an), vei aluneca printre necazuri aşa cum înoată peştele în apă.
Citeşte aici ce superstiţii culinare au alte popoare de Anul Nou şi de ce legumele verzi şi boabele de fasole au legătură cu banii şi câştigurile.