Supravieţuitorii accidentului de elicopter, în stare gravă la spital

22 noiembrie 2014 20:14   Național
Ultima actualizare:

Lupta pentru supravieţuire a celor doi militari scăpaţi din infernul de la Sibiu, unde elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, continuă şi de pe patul de spital. Căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana (47 de ani) şi maistrul militar cls. I Valentin Bora (41 de ani) au fost aduşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti şi operaţi vineri noaptea.

Prognosticul medicilor e rezervat

Comandorul a fost adus intubat, cu traumatism facial şi arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Două ore a stat în sala de operaţie, iar duminică este programată o nouă intervenţie, întrucât medicii i-au descoperit un corp străin în plămân, o bucată de plastic, provenită probabil din casca pilotului, potrivit Digi 24. Tot atunci va fi supus unui transplant de piele.

Valentin Bora are şi el arsuri şi fracturi mai superficiale. Pentru amândoi, prognosticul medicilor e rezervat. Din nefericire, familiile celorlalţi opt camarazi din elicopter se pregătesc de înmormântare. Durerea lor e greu de descris, cu atât mai mult cu cât trupurile celor dragi nu pot fi identificate.

„Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor şi am dispus efectuarea de analize ADN”, a declarat ieri pentru Mediafax procurorul şef al Parchetului Militar Cluj.

Mai multe