Surprinde-ţi iubitul cu un decor romantic!

6 februarie 2016 21:01   Național
Ultima actualizare:

Mai este doar o săptămână până la „Ziua Îndrăgostiţilor” şi, dacă ai hotărât să o petreci acasă, cu iubitul, amenajarea casei într-un stil romantic e prima surpriză pe care i-o poţi face. Nu e nevoie de mari schimbări şi cheltuieli. Câteva decoraţiuni simple, dar de efect, sunt tot ce ai nevoie.

Înainte de a începe orice amenajare, trebuie să ai în vedere o regulă esenţială – curăţenia. Totul trebuie să fie impecabil. Dacă îţi primeşti iubitul cu vasele nespălate, bucătăria mirosind a prăjeală şi în dormitor aceleaşi aşternuturi obişnuite, farmecul momentului se va risipi instant. 

Schimbă lenjeria de pat! Chiar dacă este iarnă, iar acum sunt indicate textilele pufoase, care dau senzaţia de căldură, pentru o seară romantică poţi face o excepţie. Aşternutul trebuie acum să aibă luciu, care îi dă o notă sexy, senzuală. Culorile pot fi calde, pentru un romantism sofisticat (bej, ivory), sau puternice, pentru cei mai îndrăzneţi (roşu metalizat, violet, vişiniu).

Aeriseşte bine casa. Apoi dă-i un aer romantic punând câteva lumânări parfumate. Au efecte afrodiziace aromele de levănţică, trandafir, iasomie, vanilie, scorţişoară, santal sau rozmarin. Mai multe lumânări puse pe jos, pe o latură de pat, sau pe etajere, întregesc atmosfera.

Lumina trebuie să fie difuză şi caldă. Apelează fie numai la lumina lumânărilor, fie la o veioză sau lampadar discret, care să lumineze numai un colţ al camerei.

Nu exagera cu elementele decorative tematice cumpărate din comerţ. Prea multe inimioare, ursuleţi de pluş sau baloane roşii strică, sunt kitch-oase şi vei aluneca uşor în registrul pateticului. Sunt indicate mai degrabă elementele subtile, romantice, eventual făcute de mâna ta. 

Mai multe