Surprinzător, Klaus Iohannis a dat undă verde bugetului pe 2017

31 ianuarie 2017 15:00   Național
Ultima actualizare:

În ciuda așteptărilor, care estimau o bătălie pe buget, între președintele României, Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu, CSAT a avizat favorabil marți bugetele pe siguranţă naţională.”Premierul s-a angajat ca la rectificare să completeze. Bugetul prezentat de Guvern este unul problematic, supraevaluat”a declarat după ședință președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT că proiectul de buget pregătit de Guvern şi care ar urma să fie trimis Parlamentului prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor. Şeful statului a apreciat că bugetul este prea optimist şi supraevaluat, fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare.

”Și eu și specialiștii ne îndoim de estimările Guvernului privind creșterea economic, undeva spre 11 la sută” a anunațt Iohannis. Cu toate acestea el a evitat un conflict, pe care președintele PSD, Liviu Dragnea îl anunța ca iminent. ”CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale” a dat vestea neașteptată cel mai puternic om din România

Mai multe