Surpriza de la sectorul 6. Ștefan Florescu, mai puține voturi decât în 2012
Candidatul independent la Primăria sectorului 6, Ștefan Florescu, a obținut un scor dezamăgitor la alegerilor locale 2016. Acesta s-a situat pe poziția a treia, cu 15,94% din voturi, după Gabriel Mutu (PSD) și Mihai Daneș (USB). Florescu nu-și explică rezultatul acestui scrutin, deși a avut semnale, înainte de alegeri, că e favorit în cursa pentru fotoliul de primar.
O surpriză mai mare decât cea a instalării lui Gabriel Mutu în topul preferințelor cetățenilor din sectorul 6 este clasarea lui Ștefan Florescu în spatele candidatului Uniunii Salvați Bucureștiul, Mihai Daneș. Candidatul independent Florescu s-a arătat dezamăgit de numărul voturilor obținute, chiar mai puține decât în 2012, când a candidat tot pentru postul de primar la 6. Acesta a declarat că demersul lui nu se oprește aici și că va trece peste acest moment.
„Multumesc tuturor celor care mi-au demonstrat sustinere si incredere prin votul lor! Le multumesc celor care m-au cautat la sediile Fundatiei, exprimandu-si nedumerirea fata de rezultatul votului de ieri. Marturisesc sincer ca si pe mine m-a surprins din cale afara clasamentul final, in special in masura in care realitatea strazii conturase o alta perespectiva in ceea ce ma priveste! Oamenii nu inteleg ce s-a intamplat, fiindca ei mi-au acordat votul lor si spun ca nu regasesc acest demers civic in rezultatul final. Incurajarile lor ma determina sa merg mai departe! Voi ramane acelasi om, prezent in viata comunitatii din care fac parte, incercand sa ajut pe cat pot eu, iubind la fel de mult Sectorul 6! Cu Dumnezeu, inainte!”, a scris Florescu azi pe Facebook.
Surprinzător este că Ștefan Florescu, în ciuda campaniei sale în stradă, care a presupus întâlniri directe cu locuitorii din sector, a obținut mai puține voturi decât la precedentele alegeri, cele din 2012. Atunci reușise să obțină 19.876 de voturi, în vreme ce în urma scrutinului de duminică s-a putut bucura doar de 18.115 voturi. Sectorul 6 are în prezent 367.760 de locuitori (conform Recensământului din 2011), din care 330.667 au drept de vot (conform Registrului electoral). Dintre cei care pot vota, doar 113.650 au votat duminică (34,37%). În schimb, în 2012, bucureștenii din această zonă a Capitalei s-au prezentat la urne într-un număr mult mai mare: 153.302.