Tânăr de 22 de ani din Buzău, reinfectat cu COVID-19, după ce a mai făcut boala în urmă cu cinci luni

12 martie 2021 22:19   Național
Ultima actualizare:

Un buzoian de 22 de ani care a avut COVID-19 la începutul lunii noiembrie 2020, a fost din nou diagnosticat cu virusul. La cinci luni de la primul diagnostic, acesta a început să se simtă din nou rău şi a mers să se testeze la un laborator privat.

Tânărul care s-a reinfectat cu SARS-CoV-2 se alfă izolat la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică urmează să facă o anchetă epidemiologică în cazul său. Aproape 35.000 de buzoieni deja s-au imunizat împotriva noului coronavirus, iar cererea este în continuă creştere.

Pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, Buzăul apare în zona galbenă, adică mai are disponibile mai puţin de 1.000 de locuri pentru vaccinarea anti-Covid.

În realitate, buzoienii se mai pot programa doar într-un singur centru din municipiul Buzău unde, în prezent, imunizarea se face cu serul AstraZeneca. Este vorba despre centrul amenajat în clădirea de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Acolo, joi după-amiază, potrivit situaţiei prezentate pe platforma de programări, mai erau disponibile mai puţin de 740 de locuri, informează Adevărul.ro.

Mai multe