Tânăra care și-a abandonat bebelușul în toaleta unei benzinării riscă până la trei ani de închisoare!

7 august 2020 16:53   Național
Ultima actualizare:

Autoritățile au intervenit în cazul mamei care și-a abandonat nou-născutul în toaleta unei benzinării din Satu Mare, aceasta riscând până la trei ani de închisoare în urma faptei sale.

„S-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea ori vătămarea nou-născutului de către mamă. Codul penal pedepsește această infracțiune cu pedeapsă de la o lună la trei ani de închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor.

În acest moment, femeia este internată la Spitalul Județean Satu Mare. Aceasta a fost internată pe 7 august, la puțin timp după ce și-a abandonat nou-născutul în baia unei benzinării.

Tânăra mamă a fost depistată într-un autocar care a venit din Germania cu ruta spre Botoşani. Autocarul a oprit în staţia de alimentare de pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar persoanele au coborât la toaletă şi la magazin. Din primele informaţii, femeia a născut în toaleta benzinăriei, după care şi-a abandonat copilul într-un tomberon, s-a urcat în autocar şi şi-a continuat drumul spre casă. 

Ulterior, pe drum, i s-a făcut rău, iar ceilalţi pasageri au sunat la 112 şi au chemat un echipaj de pe prim ajutor. Medicii ambulanței și-au dat imediat seama că aceasta născuse și autoritățile au făcut legătura cu cazul bebeluşului abandonat în benzinărie.

Din fericire, bebelușul este o fetiță perfect sănătoasă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian. „Nou-născutul este internat în spital, are 2.950 de grame, este o fetiţă în stare bună. Din punct de vedere medical este bine”, a declarat acesta, potrivit PortalSM.

Mai multe