Tânărul ars în incendiul din Piatra Neamț a murit chiar de ziua lui de naștere

8 noiembrie 2018 18:34   Național
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 28 de ani care a fost prins în explozia urmată de un incendiu în Piatra Neamț a murit în decursul zilei de joi, 8 noiembrie. Durerea este cu atât mai mare pentru familia și apropiații acestuia, având în vedere că acesta ar fi împlinit 28 de ani chiar în ziua în care s-a stins din viață.

Alexandru Gabriel, tânărul în vârstă de 28 de ani carea fost ars în explozia din Piatra Neamţ a murit joi, 8 noiembrie, conform Digi 24. Acesta a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia pentru îngrijiri medicale de specialitate, după ce a suferit pe 70% din suprafața corpului, inclusiv în zona capului. Doctorul român care l-a tratat era optimist după prima intervenție chirurgicală, însă după a doua operație, medicul a constatat că starea tânărului s-a înrăutățit. Conform sursei anterior menționate, acesta contactase și două bacterii din România, care i-au complicat starea de sănătate. Tânărul s-a stins din viață chiar de ziua lui de naștere, în care ar fi împlinit 28 de ani.

Ministerul Sănătății, noi măsuri pentru cei arși?

Anunțul morții tânărului a venit chiar în momentul în care la Ministerul Sănătății se desfășoară o întâlnire între ministrul Sorina Pintea și supraviețuitori ai tragediei din Colectiv, care i-au cerut ministrului protocoale care să simplifice transferul marilor arși la centre din străinătate, având în vedere că transferul lui Alexandru Gabriel, tânărul din Neamț, s-a făcut abia după ce au fost făcute plăți în avans, deoarece România nu-și achitase facturile în cazul altor români tratați în acest spital.

Cum s-a produs incendiul din Piatra Neamț

Inițial, într-un bloc din Piatra Neamț s-a produs o explozie, care a fost ulterior urmată de un incendiu. Incidentul a avut patru victime, dintre care trei suferit doar răni superficiale, din fericire. Corpul tânărului Alexandru Gabriel a fost ars de flăcări în proporție de 70% însă, iar acesta a fost transportat în Belgia, la o cliniă de specialitate. Inițial acesta a fost internat la Iași, deoarece în spitalele din București nu erau locuri disponibie.

Mai multe