Târgovişte: Organele unui copil de 10 ani, lovit de o poartă de fotbal, vor fi donate

6 iunie 2013 11:57   Național
Ultima actualizare:

Bunicul copilului a declarat că, sâmbătă, băiatul a mers, împreună cu tatăl său, la un meci de fotbal desfăşurat pe un teren privat din oraşul Pucioasa. La un moment dat, băiatul a intrat pe teren, în spatele unei porţi, s-a agăţat de bară, iar poarta, de peste 200 de kilograme şi care nu era prinsă în pământ, a căzut peste el.

Ulterior, copilul a fost transportat în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, iar miercuri seară a intrat în moarte cerebrală. În aceste condiţii, părinţii băiatului şi-au dat acordul ca organele acestuia să fie donate.

Ficatul a fost deja prelevat şi a ajuns la o fetiţă de zece ani din Republica Moldova, iar rinichii la doi pacienţi de la Spitalul Fundeni, aflaţi pe lista de aşteptare.

Copilul era elev în clasa a III-a şi avea rezultate foarte bune la învăţătură, fiind, de asemenea, înscris la o echipă de fotbal de juniori.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, primele concluzii arătând că băiatul s-a autoaccidentat, astfel că administratorul bazei sportive unde a avut loc tragedia nu poate fi tras la răspundere, în conditiile în care legislaţia în domeniu arată că pe terenurile de dimensiuni reduse porţile nu trebuie fixate.

Mai multe