Tăriceanu, dur la adresa lui Iohannis: «Președintele dorește izbucnirea unei crize politice»

27 decembrie 2016 16:46   Național
Ultima actualizare:

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier i-a făcut pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliției PSD-ALDE, să folosească termeni duri la adresa șefului statului. Îl acuză de exces de putere și de dorința de a declanșa o criză politică majoră.

După ce Liviu Dragnea a afirmat că, pentru binele țării, ar fi dispus să declanșeze procedura de suspendare a președintelui, Călin Popescu Tăriceanu a făcut afirmații dure. 

"Lipsa oricărei motivații din partea președintelui întărește bănuiala multora că acesta se angajează într-o luptă de putere, sfidând votul cetățenilor. Din perioada campaniei electorale i-am cerut președintelui să spună deschis dacă va respecta votul cetățenilor. Nu am primit niciun răspuns la repetatele întrebări.

Din păcate, la întrevederea pe care am avut-o cu președintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce-i stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD-ului și pentru a nu aduce PSD-ul la guvernare.

A zis că vrea să declanșeze un război total, lucru care vedem astăzi că prinde contur. I-am atras atenția că trebuie să privească la rezultatul și la harta alegerilor, în urma cărora există o majoritate clară. El ignoră acest lucru și arată că face un exces de putere. Suntem puși în fața unei realități pe care nu ne-o doream. Se dorește declanșarea unei lupte politice majore. Va trebui să stăm să cumpănim foarte bine, căci noi nu dorim să băgăm România într-o criză politică. Președintele, așa cum acționează, dorește izbucnirea unei crize politice. Este un gest de exces de putere pe care vrea să ni-l arate nouă și întregii țări", a declarat Tăriceanu la conferința de presă.

Mai multe