Tăriceanu: "Klaus Iohannis nu e adecvat pentru Preşedinţie"

17 noiembrie 2014 15:59   Național
Ultima actualizare:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, din punctul lui de vedere, Klaus Iohannis nu potrivit în funcţia de preşedinte al României.

Tăriceanu a făcut o serie de declaraţii luni, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile de duminică. El a subliniat că rezultatul nu era cel aşteptat, dar că are o responsabilitate faţă de cei care au votat. În plus, pentru el, Klaus Iohannis nu este un preşedinte adecvat şi nu are experienţă. În plus, el cred că Iohannis e o continuare a lui Băsescu. 

"Sunt de părere că nu avem altă opţiune decât aceea de a respecta votul cetăţenilor. Rezultatul nu este cel aşteptat, dar aşa e în democraţie. Am fost în turul doi alături de Victor Ponta, tot împreună îmi asum şi o parte a eşecului. Şi eu simt responsabilitatea votului celor peste 5 milioane de cetăţeni, pentru care trebuie să ne ducem mandatul la bun sfârşit. Rămân la părerea că domnul Iohannis e o persoană inadecvată petnru funcţie, consider că nu are experienţa, va reprezenta o continuare a regimului Băsescu, fiind înconjurat de PDL. Nu pot să trec peste remarca pe care domnul Iohannis a făcut-o ieri, «Ne-au luat ţara înapoi», e o remarcă tipică de Băsescu, mă pune pe gânduri, el s-a declarat a fi un preşedinte al tuturor românilor", a spus Tăriceanu. 

Mai multe