Ţâşnitori în asfalt, în centrul Capitalei

2 iunie 2016 19:44   Național
Ultima actualizare:

”Olelei, cum ţâşneşte apa, zici că este fântână arteziană”. Aceasta a fost reacția trecătorilor de pe Bd. Magheru, una dintre cele mai circulate artere din Capitală, care au văzut miercuri noapte cum din mijlocul străzii țâșnește o coloană de apă rece, cu o înălțime de doi metri.

Atentat terorist? Nu, nici pomeneală! Încă o conductă de apă rece a pocnit ca o nucă. Reacția trecătorilor? Era ora 22.00 și totuși multă lume era pe stradă. Unii au luat-o la fugă, alții s-au ascuns pe unde au putut. Puțini au cutezat să se apropie de gaura din asfalt de unde curgea apă și să vadă ce s-a întâmplat.

”A explodat o conductă”, spune atoateștiutor Nea Tiță, care a muncit în construcții și își făcea plimbarea de seară. Imediat, polițiștii și-au făcut apariția, au izolat zona și au deviat circulația. ”Este vorba de o avarie la o conductă cu diametrul de 25 mm, situată la un metru sub stradă și care din cauza vibrațiilor străzii s-a fisurat”, ne-a declarat directorul Apa Nova, Epsică Chiru. Avaria a fost lichidată de specialiștii Apa Nova după opt ore, dar în zona exploziei încă nu se putea circula.”Așteptăm câteva zile să se usuce materialele puse în groapă și apoi o să turnăm asfalt”, ne-a declarat Epsică Chiru. 

Mai multe