"Tata a țipat la mine, am deschis ochii și am văzut TIR-ul”. Ultimele clipe dinaintea tragediei din Italia

10 iunie 2020 11:29   Național
Ultima actualizare:

Emil Ciurar, românul de 30 de ani din comuna Petru Rareș, Bistrița-Năsăud, care și-a ucis părinții și doi copii într-un accident teribil, produs, vineri, pe autostrada A1 din Italia, povestește cum fost trezit de tatăl lui când a ațipit la volan. ”Tata a țipat la mine, am deschis ochii și am văzut TIR-ul”. El a primt arest la domiciliu și se află la o rudă din Italia.

Românul Emil Ciurar (30 de ani) este acuzat de omucidere multiplă după ce a adormit la volanul unui Volkswagen Sharan, pe autostrada A1, în Italia.  Judecătorul a validat arestarea lui, însă procurorul Roberto Rossi, cel care conduce ancheta în acest caz, a contastat decizia, scrie observatornews.ro.

Este jale mare în comuna Petru Rareș. Comunitatea de romi din localitate nu-și revine din șoc. Traian Ciurar, fratele lui Emil Ciurar, şoferul care a condus automobilul morţii, a povestit, în Exclusivitate pentru ŞtiriDiaspora.ro, că sicriele celor patru membrii ai familiei vor ajunge în ţară, cel mai probabil, vineri.

„Îi vom înmormânta, sâmbătă, aici, în comună. Nu ne-a ajutat nimeni să-i aducem acasă pentru a-i înmormânta. Nici Ambasada României nu ne-a ajutat. Singuri le-am făcut pe toate. Era pentru prima dată când mergeau în Italia. Se ducea la un frate de-al meu. Se duceau să muncească“, spune Traian Ciurar.

La audieri, Emil Ciurar, asistat de avocatul Christian Vannucchi, s-a prelevat de dreptul de a nu răspunde interogării și nu a spus nimic despre accidentul pe care l-a provocat vineri, în urma căruia i-au murit părinții și doi dintre cei patru copii.

În fața anchetatorilor, Emil Ciurar a încercat să-și aducă aminte despre ce s-a întâmplat în ultimele clipe înainte de producerea tragediei. El a spus că era foarte obosit, după ce condusese 30 de ore, fără oprire, mai bine de 1.600 de kilometri. A adormit la volan.

"Tata a țipat la mine: Fii atent! Am deschis ochii, am văzut TIR-ul în fața mea și am încercat să trag stânga de volan. Câțiva centimetri și i-aș fi putut salva pe toți", își amintește bărbatul.

În secundele ce au urmat s-a dezlănțuit iadul. Ajunseseră la kilometrul 360 în zona Badia al Pino (Arezzo), după o curbă. Emil s-a speriat a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina de un TIR parcat, apoi a ricoșat într-un Nissan Qashqai. Apoi totul s-a terminat. Patru vieți s-au stins în câteva secunde. Pe copertina TIR-ului pe care nu l-a văzut Emil Ciurar era imprimat un mare curcubeu cu mesajul ”Totul va fi bine!”.

"L-am avut pe tata lângă mine. I-am văzut trupul și pe cel al mamei mele pe asfalt. Mi-am scos copiii din mașină, am vrut să-i salvez", a spus Emil Ciurar, potrivit corrierediarezzo.corr.it.

Bărbatul a început să își strige cu disperare părinții și copiii. Însă nu i-a răspuns nimeni. Poliția l-a găsit dându-și palme în cap, de disperare.

Emil Ciurar este acuzat de omucidere multiplă. Anchetatorii merg pe ipoteza că românul a adormit la volan și astfel a pierdut controlul mașinii pe un drum drept, fără obstacole sau care să pună probleme de vizibilitate. În urma analizelor s-a constatat că nu consumase alcool și nici alte substanțe interzise.

Reamintim că doi dintre copiii lui Emil Ciurar - o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani - precum și părinții acestuia, au murit pe loc, vineri, după impactul mașinii cu un TIR.  El a scăpat nevătămat, însă soția lui și ceilalți doi copii au fost transportați în stare gravă la spital. Ciurar riscă 21 de ani de închisoare.

Citește și:

VIDEO Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia: ”Eram mort de obosit”

Mai multe