Tată şi fiu, înghiţiţi la Mangalia de marea agitată

22 august 2016 19:00   Național
Ultima actualizare:

Dramă la Marea Neagră! Trei bărbaţi au murit luni, înecaţi în sudul litoralului. Două dintre victime erau tată şi fiu, în vârstă de 45, respectiv 17 ani. Al treilea decedat e un alt adolescent.

Tatăl şi fiul au intrat în apă, la Manglaia, în ciuda avertizărilor lansate de salvamari, care au arborat steagul roşu (interdicţie de scăldare). Părintele a fost scos din apă în dreptul restaurantului Laguna şi n-a putut fi salvat. Fiul lui s-a aruncat în apă şi, din cauza mării agitate, a fost prins sub stabilopozi, iar echipajele de intervenţie n-au reuşit să-l scoată.

Un alt adolescent de 17 ani s-a înecat la plaja Cerna din Saturn. Nici corpul acestui tânăr n-a fost găsit. Căutările durează de luni dimineaţă, fiind îngreunate de valurile mari. ISU Dobrogea informează că mai există un tânăr dispărut în apa mării, care a intrat în apă tot la Saturn, pe plaja Diana.

Autorităţile amintesc semnificaţia steagurilor arborate pe plajă: steagul roşu cu galben - plajă supravegheată de salvamar, steagul galben - scăldatul recomandat doar celor experimentaţi, steagul roşu – scăldatul interzis. „Atenţionăm persoanele care vor să intre în apa mării să ţină cont de recomandările noastre şi de culoarea steagurilor arborate“, atenţionează salvamarii. 

Mai multe