Tatăl alpinistei Geta Dor Popescu s-a întors pe munte

26 iulie 2017 14:57   Național
Ultima actualizare:

La trei luni de la tragedia care a îndurerat toată România, atunci când micuța alpinistă Geta Dor Popescu și-a pierdut viața într-o avalanșă, împreună cu Erik Gulacsi, tatăl fetiței a plecat într-o expediție pe unul dintre vârfurile cucerite de fiica lui înainte de a muri.

Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, doi copii cu recorduri mondiale şi europene în alpinism, au fost victimele unei avalanșe ce a avut loc în luna aprilie în Munții Retezat. Vestea sfârșitului lor tragic a stârnit ample discuții în spațiul public, iar mulți l-au acuzat pe Ovidiu Popescu, tatăl fetei, că a determinat-o pe aceasta să urmeze un traseu periculos, fără să poarte cască de protecție, și într-o perioadă în care autoritățile au avertizat că s-ar putea produce avalanșe. Dincolo de aceste discuții, Ovidiu Popescu a apărut vizibil marcat la înmormântarea fiicei lui. Unii au presupus și atunci că aventurile lui pe munte se vor termina cel mai probabil după acest eveniment tragic. Nu a fost așa. Tatăl micuței alpiniste a decis să plece într-o expediție pe vârful Damavand (5671 metri), cel mai înalt Vulcan din Asia. Nu a plecat singur, ci cu mai mulți amici, cărora le-a fost îndrumător.

De asemenea, inclusiv sora mai mare a Getei, celebra alpinistă Crina Coco Popescu, și-a reluat activitățile și plănuiește deja trasee montane în România, pentru cei care iubesc muntele și vor să-l exploreze.  

Mai multe