Tatăl primei fete împinse în fața metroului: „112 m-a trimis să investighez eu”

14 decembrie 2017 12:54   Național
Ultima actualizare:

Tatăl primei fete, în vârstă de 22 de ani, care a fost împinsă spre șina de metrou, în stația Costin Georgian, a declarat că el și fiica sa nu i-au anunțat târziu pe polițiști, ci aceștia ar fi tergiversat să acționeze imediat deoarece, înițial au crezut că este o glumă.

Prima tânără agresată la metrou de Magdalena Șerban (36 de ani) a reușit să scape de criminală după ce s-a luptat cu ea, dar abia când s-a urcat în metrou a realizat ce i s-a întâmplat și că putea să-și piardă viața. În acel moment, ea l-ar fi sunat pe tatăl său, pentru a-i povesti prin ce a trecut.

Acest incident s-a petrecut în seara zilei de 12 decembrie, în jurul orei 15.30. tânăra agresată mergea la dentist. Când ea și tatăl ei au mers să depună plângere la poliție, autoritățile nu i-au crezut. Din acest motiv, plângerea a fost înregistrată abia pe ora 19.30, relatează Adevărul.

„Un șoc pentru toți. în 45 de minute am sunat la 112. Și 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez  eu, ca părinte. E posibil așa ceva? [...] Am spus la 112 că fata a fost împinsă intenționat în fața metroului, iar doamna de acolo mi-a spus să merg la metrou, că au poliția lor [...] trebuia să verifice imediat, să vadă că sunt om serios [...] Ce pierdeau? Zece litri de motorină, timpul a zece polițiști, dar poate că salvau niște vieți”, a afirmat indignat tatăl primei fete agresate, care a supraviețuit, conform sursei citate.

Chiar dacă i s-a părut strigător la cer ce i-a cerut doamna care a răspuns la apelul de urgență, tatăl fetei a mers la stația de metrou Costin Georgian pentru a anunța unitatea de poliție de acolo, dar a trebuit să aștepte două ore, pentru că înaintea sa era o altă femeie cu un copil care își pierduse geanta pe peron. Polițistul i-a spus bărbatului că trebuie să aibă răbdare, întrucât el era singur în unitate și nu se putea ocupa simultan de mai multe cazuri:

„Polițistul a venit și ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în fața metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declarația doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declarații”, a mărturisit tatăl fetei.

El a mai povestit și cum s-a întâmplat incidentul, așa cum i-a relatat fiica sa: „A venit în spatele ei, pur și simplu, a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene [...] Când și-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în față și a stopat. A opus rezistență și a reușit să se salveze. Atunci a sărit lumea și a reușit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la zece metri în fața metroului. Era prima victimă și poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru și depășea, deja era piciorul în aer”, a mai adăugat tatăl primei victime.

După ce fata a scăpat de agresoare, în timp ce urca scările la metrou, a observat-o pe Magdalena Șerban cum stătea pe peron și o fixa cu privirea. Peste câteva ore, criminala avea să-și aleagă o altă victimă, pe care a și ucis-o în cele din urmă. 

Mai multe