Tavan prăbușit în Secția 3 Poliție, din Capitală. Clădirea veche trebuia să intre în modernizare

2 septembrie 2021 11:48   Național
Ultima actualizare:

Se putea întâmpla o tragedie! O bucată din tavan s-a prăbușit într-una dintre încăperile Secției 3 Poliție, din Capitală. Bucățile mari de tencuială au căzut peste un birou și apartura din incintă. Clădirea veche, posibil monument istoric, trebuia să intre în modernizare.

Evenimentul a avut loc miercuri, 1 septembrie, în timpul programului de lucru. Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, nu a fost  rănită nici o persoană.

Sediul Secției 3 Poliție este în proiect de modernizare prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

În 2020, s-a efectuat expertiza tehnică și studiul de fezabilitate și a fost depus la Direcția de Cultură a Municipiului București, pentru a fi obținute avizele necesare.

Nu au fost eliberate! Angajații instituției au cerut  completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric. Clădirea în care funcționează Secția 3 Poliție este veche și e posibil să fie monument istoric.

Secția 3 Poliție nu a fost mutată, deocamdată, într-un alt sediu

”După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție a lucrărilor”, au precizat autoritățile, care au anunțat că pentru o scurtă perioadă de timp activitatea oamenilor legii va avea loc tot aici.

Astfel că din această dimineață se fac lucrări de reparații curente.

”Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespunda cerințelor funcționale pentru  secția de poliție”.

Mai multe