Taxa auto se extinde şi va fi plătită de toată lumea. Află aici noile prevederi ale legii!

30 mai 2011 9:58   Național
Ultima actualizare:

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, introducerea taxei auto şi pentru maşinile intrate în ţară înainte de intrarea în vigoare a acesteia a fost discutată şi agreată, dimineaţa, de liderii coaliţiei.

"S-a convenit în acelaşi timp să fie respectat principiul nediscriminării prin modificările care urmează să fie introduse de Guvern", a spus Borbely, citat de Mediafax.

Una din variantele luate în calcul de Guvern propune impunerea taxei auto la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de introducerea taxei, cu un cuantum redus cu 30%, şi restituirea unei diferenţe din banii deja daţi de proprietari. Pentru a evita returnarea sumei de 750 milioane euro, Executivul ar propune returnarea banilor eşalonat, pe mai mulţi ani,

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJUE) a arătat, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanţe româneşti, că taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României.

Mai multe