Taxele de pașapoarte, înmatriculări și permise pot fi achitate online. Lista IBAN-urilor

19 octombrie 2016 15:15   Național
Ultima actualizare:

O veste bună pentru românii care au de achitat taxe de paşapoarte, înmatriculări şi permise de conducere. Nu vor mai trebui să facă o sută de drumuri şi nici să stea la cozi interminabile. Acum pot achita aceste taxe online. Aveţi mai jos lista IBAN-urile unde se fac plăţile.

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere, precum și cele care vizează înmatriculările se pot achita și online sau prin viramente bancare, după ce un act normativ care prevede acest lucru a intrat deja în vigoare, stabilind că aceste plăți nu se mai fac prin intermediul CEC Bank, informează avocatnet.ro.

Concret, taxele avute în vedere sunt:

taxa de pașaport;contravaloarea permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor provizorii;tarifele aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare;tarifele atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, ori păstrării combinației numărului de înmatriculare.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat recent o listă completă a conturilor în care trebuie virați banii, precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un document de plată ca să fie valabil.

MAI a mai precizat că, deși actele necesare obținerii documentelor, termenele de eliberare și valoarea taxelor percepute în acest sens rămân neschimbate, documentul de plată trebuie să conțină anumite mențiuni pentru a putea fi acceptat ca valabil de către serviciile publice:

numele, prenumele și CNP-ul persoanei beneficiare a serviciului solicitat,tipul documentului solicitat (pașaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare, etc.),contul IBAN, codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului județului (sau municipiului București) unde va fi depusă cererea de eliberare a documentului,suma de plată.

Lista unităților teritoriale la care sunt deschise conturile pentru efectuarea acestor plăți

Mai multe