Te pregăteşti de sărbători? Curăţenia te costă 75 lei

14 decembrie 2012 15:09   Național
Ultima actualizare:

Se apropie Crăciunul şi, dacă încă nu te-ai apucat de curăţenia generală, grăbeşte-te. La prima vedere pare simplu însă, fără să ne dăm seama, facem şi greşeli. Praful, murdăria, microbii, acarienii sunt prezenţi în continuare în locuinţa noastră, chiar dacă nouă ni se pare că e curat-lună.Uite ce produse să cumperi şi cât te costă.

Sano Forte, pentru aragaz

Aragazul şi cuptorul sunt cele mai expuse la pete de ulei, grăsime sau arsuri.Nu ar trebui să faci rabat de la calitate când cumperi produse de curăţare. Mai mult, foloseşte exact acele soluţii care îi sunt special destinate. Ce poţi alege? Încearcă Sano Forte sau Triumf. Petele de grăsime care nu sunt încă uscate se pot îndepărta şi cu detergent de vase.

Geamuri curate cu Clin

Ca să ai geamuri impecabile, ar trebui să foloseşti soluţii speciale pe care le găseşti în comerţ. Uită de apă, spirt şi hârtie de ziar. Cumpără produse pe bază de alcool şi un spălător de geamuri cu bandă din cauciuc.

Cilit Bang curăţă gresia şi faianţa

Gresia se curăţă cu detergent special care dezinfectează, dar elimină şi murdăria depusă. Deci, produsul trebuie să fie unul mai concentrat. Plăcile de faianţă se şterg folosind produse anticalcar. Cilit Bang îndepărtează calcarul piatra şi rugina. Deşi fiecare dintre noi are în casă un mop, acesta nu e tocmai indicat pentru curăţarea gresiei. Nu absoarbe bine umezeala, nu şterge prin colţuri şi pe la rosturi. Mai mult, lasă urme inestetice. Foloseşte o perie aspră cu coadă telescopică pe care înfăşori o cârpă din bumbac. Astfel, vei putea să freci şi să şi ştergi în acelaşi timp.

Domestos pentru obiecte sanitare

Obiectele sanitare se curăţă cu detartrant care îndepărtează piatra, rugina şi calcarul. De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că obiectele sanitare precum cada, chiuveta şi vasul de toaletă trebuie şi dezinfectate. Alege pentru asta Domestos.

Covorul, mai curat cu Biocarpet

Covoarele şi mocheta se aspiră foarte bine, iar apoi se curăţă temeinic. Pe lângă produsele pe care le găseşti în magazine, pentru curăţarea covoarelor poţi folosi soluţii din apă cu oţet sau apă cu bicarbonat. Culorile se împrospătează dacă freci covorul cu frunze de varză sau sare grunjoasă.

Pronto,pentru lemn

Praful se îndepărtează folosind un pămătuf din fibră textilă sau o lavetă. Ca soluţie poţi alege Pronto, dar atenţie! Sunt mai multe tipuri. Cumpără exact ce ai nevoie! Este total interzis să foloseşti alte produse decât cele pentru îngrijirea mobilierului din lemn sau pal.

Mai multe